Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
NederlandsEnglish
 
 

Met Deprag tandwiel- en turbinemotoren bieden wij maatgerichte aandrijfoplossingen voor uw individuele toepassingen. Graag maken we voor u een maatgerichte aandrijving, vraag ons naar de vele mogelijkheden.

 
 

 

 
Tandwielmotoren  
     
 

Toerental tot 100.000 1/min

 
 

 

 
 

• Olievrij gebruik
• Geen slijtagedelen
• Laag geluidsniveau
• Geschikt voor constant gebruik

Werking:

Tandwielmotoren bestaan uit twee tandwielen, die met een geringe speling in een behuizing ronddraaien. Eén tandwiel is met de aandrijfas verbonden, de andere genereert het koppel. Twee flanken van het tandwiel worden met de draairichting mee en èѐn flank in tegengestelde richting bekrachtigd met perslucht. De perslucht die opgebouwd wordt in kamers tussen de tandflanken en de behuizing word afgevoerd naar de uitlaatluchtzijde en het draaien van de motor is een feit.

 

werking tandwielmotor

  Voorbeeld:
   
Top-Speed slijper Tandwielmotor in een Top-Speed slijper

Vermogen:        90 W
Toerental:         100.000  1/min
 

 

 
Turbinemotoren  
     
 

Toerental tot 120.000 1/min

 
 

 

 
 

• Olievrij gebruik
• Geen slijtagedelen
• Optimaal vermogen/gewicht verhouding
• Laag luchtverbruik

Werking:

Het converteren van luchtdruk energie in kinetische energie in een straalpijp. Het grootste deel van de kinetische energie wordt in de eerste rotor omgezet. Het statische geleidingswiel zorgt voor de verandering van luchtstroom, waardoor het overgebleven deel van de energie wordt geconverteerd in de tweede rotor. De turbinemotor is een turbomotor die geen tangentiële afdichting nodig heeft. De turbinemotoren werken op olievrije perslucht, en zijn daarom zeer slijtvast. Turbinemotoren gebruiken de energie uit perslucht optimaal waardoor het luchtverbruik van een turbinemotor ten opzichte van een lamellenmotor daalt met een derde en de gewicht/vermogen verhouding wordt gehalveerd.

 

werking turbinemotor

  Voorbeeld:
   
Turboslijper Turbinemotor in een turboslijper

Vermogen:        250 W
Toerental:         70.000  1/min
 

Dokumentatie

  D6000DE(pdf)
  D6000EN(pdf)