Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
NederlandsEnglish
Deprag schroeventoevoersystemen voor het automatisch verwerken en toevoeren van schroeven (handmatig of volledig geautomatiseerd gebruik)
  Schroeventoevoerautomaten handmatig of stationair  
     
 

Miljarden schroeven worden er dagelijks verwerkt in industriële assemblage processen. Schroeven met diverse afmetingen, licht of zwaar, schroeven die je haast niet kunt vastpakken, schroeven voor tandenborstels, mobiele telefonie, keukenapparatuur, schroeven voor automotive en vliegtuig onderdelen, en nog vele andere toepassingen. Ze worden allemaal verwerkt in handmatige, semiautomatische, of volledig geautomatiseerde montage-stations en productielijnen. Ongeacht de specifieke toepassing, is het belangrijk dat de schroef nauwkeurig en betrouwbaar wordt toegeschoten in de schroevendraaier, alleen dan is de efficiëntie en de proceszekerheid gewaarborgd. Met Deprag schroeventoevoerautomaten is efficiency en proceszekerheid gewaarborgd vanaf het moment dat de eerste schroef wordt toegeschoten.
Alle Deprag schroeventoevoersystemen zijn opgebouwd uit een schroeventransportsysteem, afhaakmechanisme voor het separeren van de schroef, slangenset voor het toeschieten van de schroef, mondstuk voor de geleiding van de schroef en schroefbit en een neusstuk voor het vasthouden en positioneren van de schroef.

Schroeventoevoerautomaat  
 

Schroeventoevoerautomaat op basis van trilprincipe

 • Robuust en toegankelijk
 • Helder en strak ontwerp
 • 0,15 – 0,75 – 2,5 liter modellen.
 • RFID systeem (persoonlijke afstelling per gebruiker)
 • Constante transportsnelheid onafhankelijk van de vulhoeveelheid(gewicht)
 • Comfortabel en gemakkelijk in gebruik

Deprag schroeventoevoerautomaten op basis van trilprincipe zijn uitgevoerd met een toevoerpan voorzien van een enkelvoudige of een tweevoudige toevoerspiraal aangedreven door trilling. Met een tweevoudige toevoerspiraal is het mogelijk om twee schroevendraaiers op èèn toevoerautomaat aan te sluiten.
De nieuwe generatie Deprag schroeventoevoerautomaten is uitgerust met een meetsysteem wat de trilfrequentie van de toevoerpan registreert. Dit meetsysteem regelt een constante transportsnelheid van de schroef naar het afhaakmechanisme, onafhankelijk van de vullinggraad of de omgevingstemperatuur.

 
 

RFID systeem

De meeste standaard op de markt verkrijgbare schroeventoevoerautomaten zijn uitgerust voor het gebruik met èèn operator. Omschakelen naar een tweede gebruiker is omslachtig, moeilijk, ergerlijk en soms zelfs onmogelijk. Deprag heeft hiervoor RFID ontwikkeld, met RFID kunnen 10 verschillende gebruikers aangemeld worden op èèn schroeventoevoerautomaat. Door gebruik te maken van een speciale operator chip worden de eenmalig ingegeven persoonlijke parameters eenvoudig opgeroepen bij een gebruikerswissel(ploegendienst). De schroeventoevoerautomaat past zich dan perfect aan het ritme van de gebruiker, geen gebruiker voelt zich afgeremd of juist gepusht. De Deprag schroeventoevoerautomaat met RFID is een welkome versterking van het assemblage team waardoor het produceren effectiever wordt.  
RFID systeem
(persoonlijke afstelling per gebruiker)
 

Deprag schroeventoevoerautomaten zijn comfortabel in gebruik.
Alle benodigde procesparameters worden duidelijk en eenvoudig getoond op het LCD display. Triltijd, aanblaastijd, voorlooptijd en nalooptijd kunnen eenvoudig gewijzigd worden met behulp van duidelijk weergegeven menu’s. Daarnaast is het mogelijk om soft-start te activeren. Bij soft-start wordt de optimale acceleratietijd van het schroeftransport door het systeem zelf berekend. Diagnosefuncties, storingsmeldingen(in diverse talen beschikbaar), stuks- en dagtellers en het meten van de assemblagetijd dragen bij aan een stukje proceszekerheid.

Stationaire toepassing
Wordt de Deprag schroeventoevoerautomaat in een volledig geautomatiseerd productieproces geïntegreerd, dan heeft de nieuwe generatie toevoerautomaten nog meer mogelijkheden. Tal van functies zoals het besturen van externe ventielen, het controleren van de vulstand en toeschietcontrole zijn met de geïntegreerde besturing te configureren. Daarnaast staan er bij gebruik van een schroefverdeelmodule vier onafhankelijke startsignalen ter beschikking. De schroefverdeelmodule verdeelt de gesepareerde schroef over de diverse aanwezige schroevendraaiers Max. 4 per afhaakmechanisme. Geen complexe besturingen maar enkel een puls van de lokale PLC en de desbetreffende schroef wordt toegeschoten.

Stationaire schroeventoevoerautomaat 0511-XX/6.0  
Stationaire schroeventoevoerautomaat
 

Hopper toevoerautomaat 1711-ES/1.5

Schroeventoevoerautomaat op basis van hopperprincipe

 • Ergonomisch
 • Betrouwbaar en duurzaam
 • 0,15 – 1,5 liter modellen
 • Laag geluidsniveau
 • Schadevrij transporteren van schroeven

Deprag schroeventoevoerautomaten op basis van hopperprincipe zijn een goed alternatief van het trilprincipe. Een speciaal gevormde vorkachtige lift beweegt door de voorraad schroeven heen en vult zich met schroeven. De schroeven worden in de rail gesorteerd en door de zwaartekracht naar het afhaakmechanisme geleid. Omdat de voorraad schroeven niet beweegt is dit type toevoerautomaat zeer geschikt voor het schadevrij en stil toevoeren van schroeven.

 
Hopper
  Voor het bepalen van de juiste schroeventoevoerautomaat of toevoerapplicatie voor uw product, neem dan contact op met Zumpolle b.v. en vraag naar de uitgebreide mogelijkheden.  

Handmatige schroeventoevoerautomaat 1611-ES/0.75

 

Dokumentatie
Handmatige schroeventoevoerautomaten

Dokumentatie
Stationaire schroeventoevoerautomaten
  D3820DE(pdf) D3830DE(pdf)
  D3820EN(pdf) D3830EN(pdf)