Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
NederlandsEnglish
 
  MICROMAT®/MINIMAT® - EC  
 

 

Aandraaimoment van 0,03 – 25 Nm
Rechte, Pistool en Haakse uitvoering

 
     
  DEPRAG EC-Schroevendraaiers bieden de mogelijkheid voor een vrij programmeerbaar schroefproces. Binnen het bereik van de geselecteerde schroevendraaier zijn het aandraaimoment, toerental,  wachttijden en draairichting vrij instelbaar naar de eisen van de gevraagde schroefverbinding. Met de nieuwe MICROMAT® - EC  worden ook de laagste aandraaimomenten bereikt.
Handbediende EC-Schroevendraaiers kenmerken zich door hun hoge aandraaimoment nauwkeurigheid en de omvangrijke controle functies, de perfecte voorwaarde voor procesbewaking op het hoogste niveau.
De borstelloze elektromotoren garanderen een onderhoudsarm gebruik en zorgen voor een lange standtijd van de schroevendraaier.
De schroevendraaiers zijn door hun buitengewone dynamiek en hoge piek aandraaimomenten uitermate geschikt voor het vastdraaien van schroeven. Geïntegreerde aandraaimoment- en hoekcontrole evenals het documenteren van alle belangrijke procesparameters maken het mogelijk om de totale controle te hebben over de schroefverbinding.
Voor het gebruik van de EC-Schroevendraaiers is een besturing (AST 10) en een motorkabel (in verschillende lengtes verkrijgbaar) nodig. Middels Push-Start, drukknop of hevel bediening zijn de EC-Schroevendraaiers te starten.
In de besturing (AST 10) zijn enkele programma’s voorgeprogrammeerd om een schroef volgens vooraf ingestelde waardes vast te draaien respectievelijk los te draaien. Deze parameters zijn direct te wijzigen via het keyboard op de controller.
Speciale schroefprogramma’s zijn gemakkelijk te creëren. Met behulp van de reeds in de besturing aanwezige standaard programma stappen is snel en eenvoudig een compleet assemblage proces te verwezenlijken. Dit alles vindt plaats via een geïntegreerde webserver met PC communicatie. Speciale software of PC is niet nodig, een normale PC voorzien van een webbrowser ( Microsoft Internet Explorer) en een Ethernetpoort is voldoende. Een update service voor de AST-10 is optioneel leverbaar
De in de besturing AST 10 aanwezige display/bedieningseenheid visualiseert de bedrijfstoestand en de schroefparameters, en maakt het mogelijk om direct in het bedrijfsproces de parameters te wijzigen zonder tussenkomst van een PC.
Het selecteren van een programma respectievelijk wijzigen van een programma gebeurt via een menufunctie op de besturing AST 10. Applicaties waarin veelvuldig van programma/schroefparameters gewisseld wordt, kunnen bestuurd worden via een input/output communicatie met een PLC.
In combinatie met een Reactie Arm/ XYZ Positionering, PLC en productopname is een positieafhankelijke programmakeuze, schroefvolgorde en andere functies
mogelijk om de proceszekerheid te verhogen.

 

PC communicatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Technische gegevens:

 
0,03 - 0,8 Nm Rechte uitvoering
Micromat®-E Rechte uitvoering EG19 specificaties
0,06 - 18 Nm Rechte uitvoering
Minimat® - E Rechte uitvoering EG27 en EG36 specificaties
0,06 - 18 Nm Pistool uitvoering
Minimat® - E Pistool uitvoering EP27 en EP36 specificaties
0,4 - 6 Nm Haakse uitvoering
Minimat® - E Haakse uitvoering EWT27 specificaties
1 - 25 Nm Haakse uitvoering
Minimat® - E Haakse uitvoering EWT36 specificaties
Controller  
Controller AST 10 specificatiesAST 10
 

Dokumentatie

 
  D3490DE(pdf)
  D3490EN(pdf)
  Quick-Start instructies