Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
NederlandsEnglish
 
  MINIMAT®-EC Servo Handschroevendraaier haakse uitvoering  
     
  Aandraaimoment van 7 – 120 Nm  
     
 

DEPRAG EC Servo-Schroevendraaiers bieden de mogelijkheid voor een vrij programmeerbaar schroefproces. Binnen het bereik van de geselecteerde schroevendraaier zijn het aandraai-moment, toerental,  wachttijden en draairichting vrij instelbaar naar de eisen van de gevraagde schroefverbinding.
Met de geïntegreerde aandraaimoment- en hoekverdraaiingsmeting wordt het mogelijk om de te maken schroefverbinding exact te sturen en te controleren. Daarnaast dragen het documenteren/registreren van de belangrijkste schroefparameters bij aan een hoogst betrouwbaar schroefproces.
De borstelloze elektromotoren zijn onderhoudsarm en slijtvast. De schroevendraaiers zijn door hun buitengewone dynamiek en hoge piek aandraaimomenten uitermate geschikt voor het vastdraaien van schroeven, bouten en moeren.
Voor het gebruik van de EC Servo-Schroevendraaiers is een besturing (AST 30) en een motorkabel (in verschillende lengtes verkrijgbaar) nodig. In de besturing (AST 30) zijn standaard een aantal programma’s voorgeprogrammeerd zodat de schroevendraaier in een paar stappen operationeel is. Speciale schroefprogramma’s zijn gemakkelijk te creëren. Met behulp van de meegeleverde gebruiksvriendelijke Windows® software TC 30-PC en een standaard PC is snel en eenvoudig een compleet assemblage proces te verwezenlijken. Actuele software updates(statistisch enz.) zijn optioneel leverbaar.
De in de besturing AST 30 geïntegreerde display/bedieningseenheid visualiseert de bedrijfstoestand en de schroefparameters, en maakt het mogelijk om direct in het bedrijfsproces de parameters te wijzigen zonder tussenkomst van een PC.
Via het toetsenbord op de besturing of via de I/O poort is het mogelijk om van programma te wisselen. Aan het einde van elke schroefcyclus wordt de schroefstatus optisch weergegeven op de schroevendraaier en bij gebruik van een PLC teruggekoppeld. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een PLC  kan de communicatie lopen via de standaard aanwezige profibus poort.

Over de gewone bus poorten, profibus of ethernet(optioneel) kan er gecommuniceerd worden met IP-netwerken zodat een dataoverdracht (schroefkromme, statistische waarde, archivering) tussen computers en de AST-30 mogelijk is. Wanneer het optionele datalogger programma toegepast wordt, is het mogelijk om de data van meerdere besturingen (AST 30) op een computer via verschillende verbindingen(USB, ethernet) uit te lezen.

AST 30  
Controller AST 30
315EWT58-0350-E10
  Technische gegevens:    
7 - 120 Nm  
  Minimat® - EC Servo Haakse uitvoering specificaties  
Controller  
  Controller AST 30 specificatiesAST 30  
 

Dokumentatie

 
  D3497DE(pdf)
  D3497EN(pdf)