Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
NederlandsEnglish
 
  Meetelektronica manueel gebruik  
 
 

Manueel registreren van aandraaimomenten(koppel)

 
     
 

Alle meetinstrumenten uit de ME-serie in combinatie met PE (Piëzo elektrisch) of DMS (rekstroken) meetelementen(transducers) zijn bedoeld voor manueel gebruik in verschillende toepassingsgebieden zoals:

  • Koppelinstelling, supervisie en controle van schroevendraaiers
  • Controleren en kalibreren van momentsleutels
  • Koppelcontrole op stationaire schroefspindels gemonteerd in een schroefstation
  • Verificatie en documentatie van de montage kwaliteit in overeenstemming DIN EN ISO 9001.

Piëzo elektrisch meetelement:
De elektrische spanning opgewekt door het meetelement wordt omgezet in een analoog meetsignaal door een hiervoor speciaal afgestemde spanningsversterker.

DMS meetelement:
Een analoog spanningssignaal is direct voorhanden bij een DMS meetelement.

Actieve transducer:
De actieve transducer levert een uitgaande spanning gerelateerd aan het koppel (proportioneel) van 0 tot 5 Volt.

Met gebruik van een snelle A/D convertor met hoge resolutie wordt de uiteindelijke digitale waarde weergegeven.
De geïntegreerde microprocessor controleert vervolgens alle instellingen en procedures. De standaard software kan ingesteld worden op verschillende meeteenheden(Metrisch/Imperial) en talen (Engels/Duits).

Bedrijfsmodus

Het meetinstrument kan als volgt gebruikt worden:

Enkelvoudige meting met weergave van de piekwaarde.
In deze modus worden alle inkomende meetwaarden geregistreerd en de hoogste waarde gedurende de gehele meting wordt weergegeven als het meetresultaat.

Serie meting
In deze modus worden de piekwaarden van verschillende enkelvoudige metingen samengevat in een seriematige meting. Van deze reeks worden de essentiële statistische waarden berekend zoals de gemiddelde meetwaarde en de spreiding.

Continu meting
Meetelektronica ME 5600 bevat een derde bedrijfsmodus namelijk het continu meten en weergeven van het in het aangesloten meetelement aanwezige koppel.

Alle metingen zijn zichtbaar op het display en afhankelijk van het model kunnen de meetgegevens naar een printer of een primaire server worden gestuurd.

Modellen

 
  ME 5000

ME 5000
Met het compacte draagbare meetinstrument ME 5000 is het mogelijk om direct op locatie aandraaimoment(koppel)metingen uit te voeren. Door een geïntegreerde accu is de ME 5000 uitermate geschikt om snel en direct op het te assembleren onderdeel de optimale instelling voor een schroevendraaier te bepalen. Met de standaard meegeleverde Docking Station wordt de batterij opgeladen en kan via een seriële poort (RS232) een gegevensoverdracht plaatsvinden tussen het meetinstrument ME 5000 en een PC, zodat de actuele meetwaarde snel en eenvoudig verder verwerkt kunnen worden.

 
 

ME 5400
Meetelektronica ME 5400 bevat alleen meettechnische onderdelen. Alle andere functies zoals display, bediening, printen enz. worden overgenomen door een standaard PC. De ME 5400 kan alleen in combinatie met een PC (vanaf Windows 2000 en via USB 2.0) gebruikt worden. Met deze combinatie is het mogelijk om grote hoeveelheden data te verwerken en is uiterst flexibel in de verdere verwerking hiervan, omdat alle relevante data in de vorm van ASCII al op de PC aanwezig is. Dit biedt uitstekende mogelijkheden voor standaard statistische programma’s. Verder betekent dit dat het mogelijk is om een volledige schroefanalyse uit te voeren omdat het aandraaimoment gedurende de tijd van een schroefcyclus aantoonbaar is op de PC. Het hiervoor benodigde analyse programma wordt standaard meegeleverd.
Het ontwerp van de ME 5400 en de combinatie met een standaard PC maakt het geheel uitermate geschikt voor een stationair meetstation, die naast alle gewone meetfuncties ook de mogelijkheid heeft van een totale schroefanalyse. Met de ME 5400 gekoppeld aan een stationair meetelement en een meetschroevendraaier kunnen de meest uiteenlopende schroefproblemen tot in het detail onderzocht worden.

ME 5400

 
 

ME 5600

ME 5600
Door zijn geïntegreerde vermogensdeel is het mogelijk om met de ME 5600 grote series meetdata te verkrijgen (tot 100 meerwaardes) en meerdere printers aan te sturen. Verder onderscheid de ME 5600 zich door een verbeterde resolutie en de mogelijkheid van continu meting. De ME 5600 wordt veelal toegepast op mobiele meetwagens en in meetkamers.

 

 
 

Technische gegevens:

 

 
Meetelektronica manueel  
  Meetelektronica manueel specificaties  
Printers  
  Printer specificaties  
  ND 40 en ND 100  
 

Dokumentatie meetelektronica manueel

Technische informatie meettechniek en aandraaimomenten
  D3022DE(pdf) D0080DE(pdf)
  D3022EN(pdf) D0080EN(pdf)