Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
NederlandsEnglish
 
  MICROMAT®/MINIMAT® - EC Inbouwschroevendraaier  
 

 

Aandraaimoment van 0,03 – 18 Nm

 
     
 

DEPRAG EC-Schroevendraaiers bieden de mogelijkheid voor een vrij programmeerbaar schroefproces. Binnen het bereik van de geselecteerde schroevendraaier zijn het aandraaimoment, toerental, wachttijden en draairichting vrij instelbaar naar de eisen van de gevraagde schroefverbinding. Met de nieuwe MICROMAT® - EC worden ook de laagste aandraaimomenten bereikt.
Wanneer deze schroevendraaiers worden ingezet in bijvoorbeeld een robotapplicatie zoals ons DCAM station, kunnen binnen een schroef(assemblage)cyclus met één schroevendraaier verschillende aandraaimomenten op verschillende posities gerealiseerd worden.
De borstelloze elektromotoren garanderen een onderhoudsarm gebruik en zorgen voor een lange standtijd van de schroevendraaier.
De schroevendraaiers zijn door hun buitengewone dynamiek en hoge piek aandraaimomenten uitermate geschikt voor het vastdraaien van schroeven. Geïntegreerde aandraaimoment- en hoekcontrole evenals het documenteren van alle belangrijke procesparameters maken het mogelijk om de totale controle te hebben over de schroefverbinding.
Voor het gebruik van de EC-Schroevendraaiers is een besturing (AST 10) en een motorkabel (in verschillende lengtes verkrijgbaar) nodig.
In de besturing (AST 10) zijn enkele programma’s voorgeprogrammeerd om een schroef volgens vooraf ingestelde waardes vast te draaien respectievelijk los te draaien. Deze parameters zijn direct te wijzigen via het keyboard op de controller.
Speciale schroefprogramma’s zijn gemakkelijk te creëren. Met behulp van de reeds in de besturing aanwezige standaard programma stappen is snel en eenvoudig een compleet assemblage proces te verwezenlijken. Dit alles vindt plaats via een geïntegreerde webserver met PC communicatie. Speciale software of PC is niet nodig, een normale PC voorzien van een webbrowser ( Microsoft Internet Explorer) en een Ethernetpoort is voldoende. Een update service voor de AST-10 is optioneel leverbaar
De in de besturing AST 10 aanwezige display/bedieningseenheid visualiseert de bedrijfstoestand en de schroefparameters, en maakt het mogelijk om direct in het bedrijfsproces de parameters te wijzigen zonder tussenkomst van een PC.
In automatische cyclus worden de schroefprogramma’s in de AST-10 gekozen en gestart via communicatie met een PLC.  Na het volbrengen van het schroefproces zal de AST-10 de resultaten van dit schroefproces naar de PLC rapporteren. Een ethernetpoort maakt een netwerk van meerdere schroevendraaiers (multispindel) mogelijk met gecentraliseerde procesbewaking (grafieken, statistieken, individuele data, enz…).

 

PC communicatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Technische gegevens:

 
0,03 - 0,8 Nm
Micromat® - E Inbouwschroevendraaier specificaties
0,06 - 18 Nm
Minimat® - E Inbouwschroevendraaier specificaties

Controller

 
Controller specificatiesAST 10
 

Dokumentatie

 
  D3165DE(pdf)
  D3165EN(pdf)
  Quick-Start instructies