Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
NederlandsEnglish
 
  Controllers en Operatorpanels  
 

 

Standaard besturing en operator interfacesystemen voor schroef-, toevoer- en assemblagesystemen.

 
     
 
 • GeĂŻntegreerde standaard software garandeert een hoge kwaliteitstandaard.
 • Eenvoudige en veilige bediening.
 • Duidelijk en overzichtelijk.
 • Prijstechnisch aantrekkelijk door een optimale aansluiting op Deprag schroef- en assemblagesystemen.
 • Service vriendelijk door remote access.
 

 

MC 281 en LC 124

 
 

Alle Deprag controllers bestaan uit goed afgestemde soft- en hardwarecomponenten, waarmee de complete besturing van een schroefstation, toevoer- of assemblagesysteem te realiseren is. Met deze uitvoerig getest en gestandaardiseerde controllers is het mogelijk om in korte tijd economi­sche en functionele besturingssystemen te bouwen.
Het optioneel leverbaar remote access servicepakket garandeert met behulp van een interfacemodule een snelle en effectieve ondersteuning door onze technici. Met behulp van een speciaal modem worden op afstand alle procesparameters en bedrijfstoestanden uitgelezen en geëvalueerd zonder tussenkomst van een servicedienst op locatie.
Alle controllers zijn voorzien van een omvangrijk handbedieningprogramma, waarmee alle sensoren en actuatoren gecontroleerd en bestuurd kunnen worden. In automatisch bedrijf worden de sensoren gecontroleerd en bij uitval of verkeerde waarde wordt het in duidelijke tekst getoond op het touch panel. In overzichtelijk en duidelijk te volgen menu’s kunnen alle procesparameters, meetwaardes en tellers uitgelezen worden.

Optioneel leverbaar:

Mobile panel
Teach-Panel
Data protectie/acquisitie systemen
Remote access systeem
RFID- Indentificatie

 
 

Standaard software
De standaard software is opgebouwd uit een structuur met de meest belangrijke softwarecomponenten. Het realiseert een snelle en probleemvrije afloop van processen en de gebruikersinterface. Alle programma’s zijn opgebouwd uit dezelfde structuur wat veel voordelen geeft op het gebied van service en onderhoud, niet alleen onze programmeurs maar ook al onze servicetechnici zijn met deze structuur bekend. De menuopbouw en de bedrijfsmodus zijn compleet voorgeprogrammeerd en direct beschikbaar. Het uitbreiden van de menu’s, modi en lay-out behoort tot de mogelijkheden en kan zelfs bewerkstelt worden via remote access. Door het modulair programmeren wordt de programmeertijd en opstarttijd van standaard assemblagesystemen aanzienlijk gereduceerd.

TP2plus  
  Hoofdmenu voorbeeld
LC - serie  
 

LC 120 controller
Het basismodel geschikt voor de besturing van eenvoudige schroef- en toevoersystemen.

LC 124, LC156 en LC 172 controller
Met zijn grote hoevelheid in/uitgangen zeer geschikt voor de besturing van de meer complexere schroef- en assemblagesystemen, alle toevoersystemen kunnen hierbij ingezet worden. Deze controllers beschikken over alle benodigde bedieningselementen, duidelijk leesbaar touch panel, stroomverzorging, noodstopcircuit en besturingsbouwgroepen. De controller is Siemens S7-200 compatibel en kan geprogrammeerd worden met de Step 7 Micro Win 32.

 
LC specificaties
LC2 - serie  
 

Krachtige en flexibele schakelkast met een basis van minimaal 32 in/uitgangen. Met de inzet van profibus is een bijna onbegrensde aansturing van in/uitgangen en andere toepassingen mogelijk. Met een basisgeheugen van 48Kbyte en een datageheugen van 2 Mbyte zijn zelfs de grote projecten geen probleem.

 
LC2 specificaties
TP - serie  
 

Is ontwikkeld als additie op de LC2plus, en is met zijn geïntegreerde 5.7” Touch Screen voorzien van een groot gebruikscomfort.

 
TP specificaties
MC - serie  
 

Als extra op alle standaard functies kunnen met de MC28x tot 3 NC-assen bestuurd worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van standaard stappenmotoren met vermogensdeel. Alle standaard controllerfuncties worden uitgebreid met het volgende bij:

Manueel gebruik

 • Individueel aansturen van alle assen
 • ijlgang van alle assen
 • Teach mode
 • Programma keuze
 • Referentiegang
 • Parameter instellingen van alle assen met een comfortabele editor

Automatisch gebruik

 • Automatische programma keuze bijv. door barcodelezers, productherkenning of extern startsignaal.
 • Stap voor Stap modus
 • Bewaking van het vermogensdeel.
 
MC specificaties
 

Dokumentatie

 
  D3350DE(pdf)
  D3350EN(pdf)